HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500
Trimmers 
Doelgroep "Trimares"

Deelnemers aan het trimhockey zijn voornamelijk mensen die weinig of nooit gehockeyd hebben maar het wel leuk vinden om te sporten en het hockeyspel te leren. Trimhockey biedt ook ouders de mogelijkheid het spel van hun hockeyende kinderen beter te leren begrijpen door het zelf te spelen. Ook jongeren die nooit gehockeyd hebben zijn van harte welkom.  Vanuit het trimhockey kun je later doorstromen naar een dames- of herenteam. We hebben in onze trimgroepen ook oud-hockeyers die geen competitie meer spelen maar wel graag (weer) willen hockeyen.

Conditie, sociaal contact en gezelligheid
Naast het in stand houden van de lichamelijke conditie is voor velen ook het sociale contact en de gezelligheid reden om aan het trimhockey deel te nemen. Bij trimhockey gaat het niet om prestatie maar om plezier en actie. Bewegen staat voorop. Dames en heren hockeyen bij ons gezamenlijk. We oefenen eenvoudige technische vaardigheden gericht op het omgaan met stick en bal. Veiligheid staat hoog in het vaandel: blessures voorkomen door een goede warming-up, cooling-down en aangepaste spelregels.

Trimgroepen HC ARES
Er zijn drie trimgroepen: de maandag-, donderdag- en de zaterdagtrimgroep. De maandag- en donderdagtrimgroep bestaan voornamelijk uit ouders waarvan de kinderen ook hockeyen. Tevens is er op de donderdagavond een aparte beginnersgroep (bij voldoende belangstelling) met een op beginners aangestemde technische training.  De zaterdagtrimgroep is de langst bestaande groep die over het algemeen wat meer ouderen telt. 

Meedoen?
Kom gewoon eens op maandag- of donderdagavond of zaterdagochtend op het hockeyveld kijken, waar wij je graag ontvangen. Je kunt ook gelijk meedoen; heb je nog geen stick, dan is er de mogelijkheid deze voor een paar keer te lenen.
Vervolgens neem je vier keer deel aan het trimhockey en beslist daarna of je lid wilt worden. Trimmen gaat het hele jaar door, ook tijdens de winterstop en in de zomer. Trimmen is vrijblijvend. Je bepaalt zelf of je komt. Afbellen hoeft niet.

 • Maandag 20.15 – 21.45 uur  (veld 3) 
 • Donderdag 20.15 – 21.45 uur  (veld 3); Technische training beginners: 20.00- 20.30
 • Zaterdag 09.00 – 10.00 uur (veld 4) 

De Trimhockey activiteiten bestaan uit:
 • Een warming-up bestaande uit inlopen en fysieke oefeningen
 • Het oefenen van hockeyvaardigheden
 • Het spelen van een partij met aangepaste spelregels
 • De cooling-down
 • Koffie/thee/…? drinken na afloop en even napraten
 • Bij voldoende belangstelling incidentele deelname aan trimtoernooien

Warming-up
Dit is van belang om alle lichaamsfuncties geleidelijk vanaf het niveau in rust, te brengen op het niveau waarop een sportieve prestatie kan worden geleverd. Een goede warming-up verhoogt de bewegingsmogelijkheden en de belastbaarheid. Daarbij wordt de kans op blessures verminderd. Het trimhockey moet voor iedereen ontspannend zijn. De prestatie bij het trimmen is ondergeschikt aan het bewegen.

Technische oefeningen
Tijdens het trimhockey wordt er geoefend op technische vaardigheden. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de veiligheid. Trimmers zonder hockeyachtergrond krijgen in het begin apart instructie waardoor ze binnen enkele weken al behoorlijk kunnen meespelen.

Spelen van een partij met aangepaste regels
Naast het verbeteren van de conditie en techniek wordt tijdens het spel aandacht besteed aan de hockeyspelregels en tactiek. De spelregels wijken enigszins af van een standaard wedstrijd.

Cooling-down
Het doel hiervan is het lichaam na inspanning geleidelijk te laten wennen aan een toestand van rust. Door het uitvoeren van een cooling-down wordt de verhoogde doorbloeding tijdelijk in stand gehouden. 

Sociaal aspect
Elke zaterdagochtend is ter afsluiting voor wie wil een lekkere kop koffie of thee. De maandaggroep organiseert elke tweede maandag in de maand na afloop van het trimmen een gezellig samenzijn met een drankje. Dit geldt ook voor de donderdaggroep maar dan op de laatste donderdag van de maand. Niet gratis maar tegen betaling.
Het sociale aspect neemt bij het trimhockey een belangrijke plaats in. Elke trimgroep heeft een trimpot ter ondersteuning van activiteiten en ter ondersteuning van het "wel en wee” van trimleden. Aan de trimleden wordt een vrijwillige bijdrage aan de trimpot gevraagd. 

Trimtoernooien
Diverse hockeyclubs organiseren af en toe trimtoernooien waarvoor ingetekend kan worden. Deelnemen is op vrijwillige basis. 

Veiligheid
 • Draag een gebitsbeschermer (te koop in de sportzaak of op maat te laten maken bij een tandarts) en scheenbeschermers.
 • Zorg voor goede kunstgrasschoenen. 

Aangepaste Trimspelregels hij hockeyspel
 • Iedereen bij het spel betrekken, "sociaal spelen".
 • Hoog spelen van de bal is niet toegestaan. De bal moet laag blijven, onder de enkel
 • Doelpunt scoren: scoren door te pushen (niet slaan); het doel is kleiner dan normaal en wordt aangegeven met twee pylonen. 
 • Beginnende hockeyers niet alleen de tijd gunnen de bal onder controle te brengen maar ook om af te spelen.
 • Niet slaan maar pushen (geldt voor de maandag- en donderdaggroep). 
 • Overtredingen zelf melden. 
 • Bij beginners wordt een aantal overtredingen nog toegestaan.
 • Verder gelden de normale spelregels. 

Voor meer informatie kun je contact opnemen per e-mail: [email protected] 
 
Agenda
vervolg 24-9  Grote Clubactie
vervolg 14-10  Oktoberfest bij HC Ares
vervolg 23-11  ALV-vergadering
Hele agenda
Nieuws