HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500


terug naar vorige pagina


Jongens D1 oud- NMHC Nijmegen JD2 : 4 - 0 
 

Wedstrijdverslag Nijmegen JD2 (0-4 winst) – 3 oktober 20202

Eindelijk, we hebben de eerste overwinning tegen Nijmegen JD2 (0-4) te pakken. Een wedstrijd met een regelmatig opgebouwde overwinning waarin wij (wederom) de dominante ploeg waren. Toch voelde de overwinning, voor mij althans, niet als een opluchting maar meer als een bevestiging van wat ik al wist.

Jullie hebben vast wel eens een cadeau gekregen waarvan je wist wat het zou zijn. Natuurlijk ben je blij met het cadeau, maar het genoegen van iets als cadeau te krijgen, de verassing zelf, is al geweest. Ikzelf heb dat gevoel wel een beetje na de wedstrijd. Door het goede spel van alle afgelopen wedstrijden. (Eerste helft tegen Zutphen vergeten wij even 🙂) Wisten wij natuurlijk al dat het erin zit om ook gewoon de wedstrijden te winnen. Eén ding weet ik nu wel zeker, nu gaan we door! We hebben nu al 7 doelpunten voor en 0 tegen in de laatst gespeelde 6 kwarten hockey! Dat is dus al 105 minuten 🙂)

De wedstrijd. In de voorbespreking hadden wij afgesproken ruimte voor ons zelf te maken door zonder diepe spits te spelen en door in Niet BalBezit (NBB) Nijmegen naar ons toe te lokken. We moesten achter de middenlijn wachten tot Nijmegen richting onze helft zou opschuiven. Dit lukte gedeeltelijk. Deels omdat Nijmegen de jongens toch weer achterin hield en deels omdat wij gewoon geen geduld konden opbrengen om niet naar onze tegenstander te gaan. Ik heb in mijn enthousiasme hier en daar wel de coronaregels overtreden door hard te moeten roepen om onze jongens nu eens geen druk te laten zetten op onze tegenstander. Wederom geen gebruik aan strijdkracht bij onze boys, maar het plan was weer vergeten. Pas in het laatste kwart en met een voorsprong van 3 doelpunten hebben we de remmen losgegooid door weer volle druk te zetten en ook toen hebben wij weer een doelpunt kunnen scoren.

Waar wij ook blij mee zijn is dat de strafcorner steeds beter gaat lopen. De meeste doelpunten scoren wij momenteel ook uit de strafcorner. In de aanval combineren wij wel steeds beter maar zijn in de afwerking soms te bescheiden om te willen scoren. Daar hebben wij komende weken genoeg tijd voor om te oefenen. We hebben dan ook een oefenprogramma staan tegen eerst Epse/Gorssel JD1 (10/10) en daarna tegen Arnhem JD1 (17/10). In de wedstrijd tegen Epse/Gorssel willen wij natuurlijk laten zien dat wij ook tegen de winnaar van deze voorcompetitie kunnen winnen.

Het FOCUS thema van vorige week zullen we komende periode een beetje anders gaan invullen omdat de intrinsieke wil om elke bal goed te raken, constant te weten wat je in het veld moet doen er impliciet toe moet leiden dat er FOCUS nodig is. Veel oefeningen waarbij je dus goed moet opletten en nadenken. En de oefeningen zullen vaak onder druk van een verdediger mieten worden uitgevoerd, de jongens hebben dus niet meer de tijd om eens rustig de bal klaar te leggen voor een pass of een schot.

Agenda
vervolg 19-6  Coachbijeenkomst F-jes
vervolg 19-6  trainersbijeenkomst
vervolg 29-6  Algemene Leden Vergadering
vervolg 2-7  Areskamp voor de jongste jeugd
vervolg 19-7  Hockeykampen.nl komt naar HC Ares
vervolg 4-9  Bitjehappen
vervolg 4-9  Start of the season en dat vieren we!
Hele agenda
Nieuws