HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500


terug naar vorige pagina


Jongens D1 oud- HC Epse JD1 : 1 - 3 
 

Afgelopen wedstrijd hebben wij tegen Epse JD1 gespeeld. In een heerlijk zonnetje begonnen wij de wedstrijd wederom met zeer dominant spel, waarbij heel mooie combinaties werden gemaakt. Zowel de coach van de tegenstander en de scheidsrechter lieten blijken veel waardering te hebben voor ons spel. Maar ja, het eerste doelpunt viel toch voor Epse uit een strafcorner. De jongens lieten zich zeker niet hierdoor uit het veld slaan want de druk op Epse werd zo mogelijk nog groter. En na een strafcorner maakte wij verdient gelijk. In de rust leek het erop dat wij de wedstrijd naar ons toe konden trekken maar wederom kwam Epse op voorsprong. Het was duidelijk dat we ook met een betere tegenstander te maken hadden met een aantal sterke en behendige spelers. Na deze achterstand wilde wij echter te graag de gelijkmaker maken. Alle jongens wilde er een schepje bovenop doen maar hierin vergaten veel jongens de afspraken. Zo hebben we afgesproken dat er na een actie altijd direct een vervolg komt naar een andere speler. Dus na een passeeractie moet de pass komen, je doet namelijk de actie om iemand vrij te spelen of de pass te kunnen geven. De actie werden nu te ver doorgevoerd. Ook werden de afgesproken positie door sommige volledig vergeten. Dit kwam uit het enthousiasme goed te doen voor het team.  Anyway, het positieve is dat de jongens wederom blijk gaven van zere goede wil. Maar verloren hierbij een aantal afspraken uit het oog. De 3-1 van Epse was dan ook in die fase helaas te verwachten. 
Desondanks heb ikzelf een zeer goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd en zie het restant van de wedstrijden met zeer veel vertrouwen tegemoet. Nogmaals wil ik benadrukken dat we in een proces zitten. Goed en technisch hockey staat hierbij voorop. Het resultaat gaat zeker komen.

Nog één aandachtspunt voor de ouders, ik heb al enkele hierover (in)direct aan gesproken. Willen jullie je beperken tot alleen aanmoedigingen. Ikzelf coach bijvoorbeeld nooit op de bal of situatie tijdens een wedstrijd. Dit betekend dat de jongens geleerd worden hun eigen beslissingen te maken in de wedstrijd. Aanwijzingen als “naar voren-achteren-links-recht” werken niet goed voor de jongens. Ik evalueer dit echt wel met de jongens en meestal al tijdens de wedstrijd door de vraag wat had je kunnen doen? Als bijvoorbeeld een jongen het vertrouwen heeft voor zijn man te staan is dat prijzenswaardig, ook al ziet dat er gevaarlijk uit. Het leermoment is echt veel groter als zij zelf de beslissing hierin nemen. Dus ook namens de jongens graag alleen aanmoedigen en juichen zoveel mogelijk na de actie.  

Verder ben ik wel heel blij met al het enthousiasme van jullie als ouders en ik zie dat jullie zowat even fanatiek zijn als de jongens. Dus daarvan krijgen zij gelukkig alle ondersteuning die zij nodig hebben.

Agenda
vervolg 19-6  Coachbijeenkomst F-jes
vervolg 19-6  trainersbijeenkomst
vervolg 29-6  Algemene Leden Vergadering
vervolg 2-7  Areskamp voor de jongste jeugd
vervolg 19-7  Hockeykampen.nl komt naar HC Ares
vervolg 4-9  Bitjehappen
vervolg 4-9  Start of the season en dat vieren we!
Hele agenda
Nieuws