HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500


terug naar vorige pagina


Jongens D1 oud- NMHC Nijmegen JD2 : 1 - 1 
 

Geduld. Geduld, is nu na het weekend de samenvatting van de wedstrijd tegen Nijmegen JD2. Geduld niet in de laatste plaats voor mij, want als je met de jongens werkt zie je de potentie van de jongens en verwacht je dit maar even gemakkelijk terug te zien in de wedstrijd. Maar ook de jongens zijn ongeduldig en als het dan niet lukt resulteert dat in frustratie. Waardoor je met een extra tegenstander te maken hebt. Gelukkig, aan gretigheid en inzet ligt het zeker niet. De jongens doen enorm hun best en dat is de beste basis die je kunt hebben.

In de wedstrijd, leek er na een snelle voorsprong geen vuiltje aan de lucht, maar Nijmegen had er, misschien onbewust, een antwoord op door het spel te vertragen en te ontregelen door veel kleine overtredingen. Wij gaven een goede druk op de bal waardoor zij zich telkens moesten bedienen van de bal lukraak naar voren spelen en wij, na bal bezit, vervolgens weer te maken hadden met een overvol veld in het 23 meter gebied bij de tegenstander. We hebben zeker kansen gehad maar daarin mist nog het vertrouwen om deze kansen goed te benutten. Nijmegen zag wel kans om in één van de weinige aanvallen tot scoren te komen. Het wedstrijdbeeld veranderde helaas niet.  Tot op het laatst bleven de jongens er wel voor gaan, maar helaas bleef het bij 1-1. De grootste winst is misschien wederom dat wij teleurgesteld waren in de uitslag.

Normaal gesproken kom ik altijd vlak na de wedstrijd met een beschouwing op de wedstrijd maar nu had ik even tijd nodig om rustig (geduldig) na te denken over de gespeelde wedstrijd. Ik dacht tijdens mijn reflectie aan de 5 fasen in teamvorming. Misschien hebben jullie wel eens gehoord van “Tuckman's Model of Team Dynamics” zoek het maar eens op erg interessant en momenteel goed toepasbaar op ons team. Momenteel zitten wij heel duidelijk in de storming fase. In deze fase komen wij erachter dat ontwikkelingen van het team anders zijn dan wat we oorspronkelijk verwachte. Dit kan leiden tot frustraties en soms ook boosheid. Het is nu dus belangrijk dat we vertrouwen aan elkaar zullen gaan geven en minder kritisch naar elkaar moeten zijn. Dit is wel moeilijk voor een aantal teamspelers maar ook zeker voor mij. Toch gaat dit het thema zijn voor de komende tijd. Vertrouwen, begrip en respect voor elkaar. En geduld 🙂

Agenda
vervolg 19-6  Coachbijeenkomst F-jes
vervolg 19-6  trainersbijeenkomst
vervolg 29-6  Algemene Leden Vergadering
vervolg 2-7  Areskamp voor de jongste jeugd
vervolg 19-7  Hockeykampen.nl komt naar HC Ares
vervolg 4-9  Bitjehappen
vervolg 4-9  Start of the season en dat vieren we!
Hele agenda
Nieuws