HC Ares | Malkenschoten 43 | 7333 NM Apeldoorn | 055 533 2500


terug naar vorige pagina


Jongens D1 oud- MHCZutphen JD1 : 1 - 1 
 

De eerste competitie is geëindigd in een 1-1 tegen de JD1 van Zutphen. Maar het voelt bij mij toch wat als een vreemde uitslag. Als ik namelijk kijk hoe we hebben gespeeld zie ik dat wij Zutphen heel goed onder druk hebben gezet waardoor wij veel in bal bezit waren en daarmee ook heel wat kansen hebben afgedwongen. We hebben veel duels gewonnen en goed hockey gespeeld. 
Het voelt, in ieder geval bij mij, dat wij de bovenliggende partij waren en dat wij de winst wel hadden kunnen pakken.  Ik zie het daarom wel als een gewonnen strijd. Wij kunnen namelijk voortborduren op wat al goed is en er zit naar mijn idee nog zoveel meer in deze ploeg dat ik zeker weet dat de doelpunten van zelf zullen komen. En die doelpunten heb je wel nodig 🙂. 
Een andere groot compliment moet ik de jongens maken over hoe zij omgaan met de beslissingen van de scheidsrechters. Vaak voelde de beslissingen onrechtvaardig maar in plaats van zich te laten beïnvloeden bleven de jongens doorgaan en probeerde zij gewoon nog meer hun best te doen en hun emoties niet te richten op andere. Echt heel goed van jullie! Ik zie ook dat een paar jongens al een beetje op voorkeurs positie spelen, maar sommige dat nog niet hebben. Iedere wedstrijd kunnen de posities weer veranderen. Sta je de ene wedstrijd in de voorhoede kun je de volgende in de achterhoede spelen, of andersom natuurlijk want dan spelen we straks allemaal voor. Ik wil er naar werken dat de jongens zoveel mogelijk op posities komen te spelen waar ze het zelf prettig vinden en zij het meest waardevol zijn voor het team. Voor de één zal dat sneller gevonden zijn dan voor de ander maar ik blijf mijn best daar voor doen. Hier hebben we wel de tijd voor nodig.

Volgende week gaan we er weer lekker tegen aan tijdens de trainingen en verwacht dat dan weer iedereen weer aanwezig is.

Iedereen weer hartelijk bedankt voor alle support en ik hoop dat jullie volgende wedstrijd weer zo veel mogelijk komen aanmoedigen!

Agenda
vervolg 19-6  Coachbijeenkomst F-jes
vervolg 19-6  trainersbijeenkomst
vervolg 29-6  Algemene Leden Vergadering
vervolg 2-7  Areskamp voor de jongste jeugd
vervolg 19-7  Hockeykampen.nl komt naar HC Ares
vervolg 4-9  Bitjehappen
vervolg 4-9  Start of the season en dat vieren we!
Hele agenda
Nieuws